05 de juny 2008

Los hombres que no amaban a las mujeres, de Stieg Larsson
Los hombres que no amaban a las mujeres.
Stieg Larsson
Destino
22.50 €


Stieg Larsson, l’autor d’aquesta novel•la, va morir l’any 2004 als 50 anys d’un atac de cor. Acabava de lliurar al seu editor el tercer volum d’aquesta sèrie pocs dies després de veure publicada la primera. Era periodista i reporter de guerra molt conegut per ser expert en grups de l’extrema dreta antidemocràtica.
Harriet Vanger va desaparèixer fa 36 anys durant el carnaval d’estiu a l’illa sueca de Hedeby, propietat exclusiva de la seva poderosa família. Malgrat el desplegament policial, no es va trobar ni rastre d’aquesta noia de 16 anys. Es va escapar?, va ser assassinada?, segrestada?... Ningú no ho sap. El cas està tancat, els detalls oblidats.
Hi ha algú però, que segueix recordant Harriet, el seu tiet Henrik Vanger, que ja al final de la seva vida viu obsessionat en resoldre el misteri abans de morir. A les parets del seu estudi hi ha penjades i emmarcades 46 flors seques. Les primeres7 van estar regals de la seva neboda. Les altres van anar arribant puntualment pel seu aniversari, de forma anònima, desprès que Harriet desaparegués.
Vanger contracta Mikael Blomkvist, periodista d’investigació i ànima de la revista Millennium, publicació dedicada a escampar els draps bruts del món de la política i les finances. El periodista rebrà l’ajut inesperat de Lisbet Salander, una investigadora privada sui generis, incontrolable, socialment inadaptada, tatuada i plena de pírcings, experta en informàtica...
Tot això ho ja ho anireu descobrint quan llegiu el llibre que en català ha publicat Columna i en castellà Destino amb el títol Los hombres que no amaban a las mujeres. Els altres dos llibres de la sèrie encara no estan publicats a casa nostra.
Per saber-ne més, http://www.serielarsson.com
Argimiro Segura

Comentari de Carles Peña al Bloc de L'illa plena de llibres.