07 d’abril 2008

Barri Xino una crònica de postguerra, de Sebastià Sorribas.

Barri Xino.
Sebastià Sorribas.
Editorial Base.
19.50 €

El Barri Xino de Barcelona, situat al cor del Raval, va ser l’escenari d’una de les realitats socials més dramàtiques que ha viscut la ciutat. En els anys de la postguerra immediata, el Barri Xino va esdevenir l’escenari dels efectes que la guerra havia tingut al país: marginació social, pobresa, prostitució, delinqüència...
El llibre de Sebastià Sorribas, recentment traspassat, és una crònica viscuda de la vida quotidiana en aquest barri. Malgrat la cruesa de la realitat mostrada, l’autor també n’ofereix sovint l’altra cara de la moneda: la que mostra un barri popular, amb gent honrada que malda per sobreviure amb dignitat.
Barri Xino és una crònica fascinant, de fàcil lectura, imprescindible per conèixer l’ambient que respirava un dels indrets més emblemàtics de la capital catalana en aquells anys. L’autor d’El zoo d’en Pitus s’endinsa en aquesta obra en la narrativa per a adults i ho fa a través d’una crònica que, sense voler ser un llibre d’història, té tot el rigor d’una obra basada tant en exigències personals com en el relat d’aquells que varen viure al Barri Xino els anys de la postguerra.
(De la contraportada)