29 de març 2008

El mestre de la innocència, de Tracy Chevalier.
El mestre de la innocència.
Tracy Chevalier
La Magrana


L’autora del best seller internacional La noia de la perla, situada a la casa i l’estudi del pintor Vermeer, es fixa ara en la figura del pintor i poeta William Blake (1757-1827).
Després de la mort accidental d’un dels seus fills, els Kellaway, la família d’un cadirer de Dorsetshire, arriben al districte de Lambeth, a Londres, durant l’hostigament antijacobinista del 1792. Thomas Kellaway comença a treballar en el disseny dels escenaris de l’empresari de circ Philip Astley, els espectacles del qual ofereixen la mateixa excitació al poble que la guillotina a París. El fill d’Astley, un genet llibertí, es fixa en la filla dels Kellaway, Maisie. Mentrestant, el fill més petit de la família, Jem, s’enamora de Maggie Butterfield, una noia pobra però molt sexi. Blake, que s’imaginà que el cel i l’infern eren igual d’incandescents i que la terra era el punt en què tots dos convergien, és veí de tots ells i fa de testimoni de les anades i vingudes dels joves protagonistes de la novel·la. La innocència perduda i retrobada de què parla a la seva obra es converteix en el teló de fons de l’obra.


El maestro de la inocencia.
Tracy Chevalier
Lumen

Tras la trágica muerte de uno de sus hijos, la familia Kellaway se traslada a Londres para iniciar una nueva vida. Allí, los hermanos Jem y Massie conocen a Maggie, una londinense de pura cepa con quien se embarcan en una aventura de iniciación y aprendizaje. Las bulliciosas calles de Londres, las sucias fábricas, los barrios de trabajadores y la inestabilidad política generada por los ecos de la Revolución Francesa son el telón de fondo de esta intensa novela, en donde los tres jóvenes conocen el amor y a uno de los grandes poetas de nuestro tiempo:William Blake.