05 de febrer 2008

Només socis, de Ferran TorrentNomés socis.
Ferran Torrent.
Columna.
21.00 €Acaba d'arribar a les meves mans aquest llibre de Ferran Torrent. Mentre no us pugui dir una altra cosa, us enganxo l'opinió que manifesta en el seu bloc Joan Josep Isern.
"M'he passat el dissabte llegint "Només socis", la nova novel·la de Ferran Torrent que es posarà a la venda els primers dies de febrer i he de dir que m'ha semblat una magnífica novel·la. L'argument és una continuació de "Judici final", el llibre anterior, i aplega Toni Butxana i l'excomissari Tordera amb els germans Josep i Ferran Torres que ja coneixíem de "Gràcies per la propina" i "La mirada del tafur" en una trama marcada pel desig de venjança del magnat Joan Lloris -conegut de l'anterior trilogia sobre l'actualitat valenciana- i que, tot i tancar-se de manera ben rodona, deixa algunes pistes per pensar que la història i els seus personatges podria tenir una continuació.
Un consell: mentre espereu que es publiqui "Només socis" repasseu "Judici final" i així tindreu frescos els antecedents d'aquesta nova història de Torrent. I si us interessa l'ofici d'escriure agafeu paper i llapis per prendre notes i fixeu-vos en els diàlegs: en la utilització d'aquest recurs literari no dubto gens a qualificar El Tigre de Sedaví com un autèntic mestre. El número u."

Enllaç al bloc de Joan Josep Isern.

Un cop llegida, he de dir que és la novel·la que més m'ha agradat de la última època del Torrent. Amb els seus personatges més emblemàtics. Butxana en el paper estelar. Un argument net (només cap al final s'embolica una mica). Fins i tot un personatge secundari, de nom Ferran Torres. (Se'n diu cameo?) Llegiu-la.