03 de maig 2007

Malditas listas

A mí esto de las listas me parece un "paripé", ya que está comprobado que los libros que más se venden están respaldados por potentes editoriales que, a su vez, han contratado los servicios de las distribuidoras más poderosas, que saben colocarlos en las mejores posiciones. Por no hablar de la publicidad de los días previos. Resulta vergonzoso, pero es así.
Y de esa manera, los de mayor calidad, pero de editoriales menores o con menos posibles, se ven obligados a esperar un golpe de suerte o el maravillo efecto "boca a oreja".

En fin, que yo hace años en que en Sant Jordi, me dedico a revisitar y regalar libros con calidad literaria, alejándome del bombardeo mediático. Así que os paso mi lista de 5:

- El guardían entre el centeno, de J.D. Salinger
- El extranjero, de A. Camus
- Zuckerman encadenado, de Philip Roth
- La conjura de los necios, de J.K. Toole
- El almuerzo desnudo, de W.S. Burroughs

Saludetes,

2 comentaris:

Argimiro ha dit...

Hola Carmen,
a mi tampoc no no em fan molt de goig,les llistes, però hem d'entendre que a darrere dels llibres hi ha una indústria editorial. Hi ha una maquinària formada per escriptors (pobrets!), impresors, editors, comercials, transportistes, llibreters (pobrets, pobrets...!), que mengen cada dia i amb els llbres que tu recomanes (que són molt bons) ja ens hauríem mort de gana, ja els vam vendre quan tocava.
Ara mateix hi ha al mercat llibres molt interessants com El niño con el pijama de rayas, El quinto en discordia, El arte del placer, tots ells editats també en català. Clar que si es venen molt, seran bestsellers i per tan impurs, ...

Carmen Salas ha dit...

No volia semblar tan "pureta" estimat Argimiro i entenc molt millor la indústria editorial ara que faig un postgrau sobre el tema, encara que clar, tu hi treballes i tens raó en tot el que dius, però això no anul·la el sentit de les meves paraules. Em sembla perfecte que llibres bons es converteixin en best-sellers. Mira el cas de Ruiz Zafón, però, com que jo no treballo en això, sino que em decico a llegir principalment, doncs, puc criticar que hi hagi altres llibres dolents que només són els més venuts pel suport, digue'm logístic.
Ja sé que "si no puedes vencer a tu enemigo..", però això no fa que el sistema sigui mès vàlid, almenys èticament parlant.
Petons