24 d’abril 2007

Aquí uns detectius.

(inspirat en un capítol d' El bloc de Pere Brunet, escrit per Mercè Sarrias amb la complicitat de Joel Joan i Núria Furió)

Sherlock Holmes, el més clàssic, mai m'ha interessat gaire encara que m'ha semblat molt aconseguida la novel·la de Julian Barnes, Arthur & George, en la que el protagonista és Sir Arthur Conan Doyle.

Lluis Arquer, aquest si que m'agradava. El seu autor i alter ego, Jaume Fuster li feia descobrir històries blanques a Les claus de vidre. Sempre hi havia algun petit detall que et permetia endevinar la solució.

Sam Spade també n'era dels bons. Fill de Dashiell Hammet va ser recreat i posat en òrbita cinematogràfica per Humphrey Bogart.

Toni Butxana. Valencià com el seu autor, Ferran Torrent. Amb la col·laboració de Penjoll, resol el robatori del comissari. Torna a Penja els guants, Butxana. Aquest era el Ferran Torrent que més m'agradava.

Pepe Carvalho. Gourmet com els seu creador, Manuel Vázquez Montalbán. Cremava llibres en companyia de la Charo mentre resolia històries durant la transició. Va aparèixer a Yo maté a Kennedy.

La doctora Scarpetta. Truculències de l'estil del C.S.I. Metge forense americana addicta a la feina que sol anar acompanyada de l'inspector Marino i la seva Neboda Lucy. Signa les novel·les Patrícia Cornwell.

Wallander. Protagonista de la major part de novel·les de Henning Mankell. El seu hàbitat natural és Suècia on no tot és tan idíl·lic com podia semblar. A l'obra Antes de que hiele, la seva filla Linda pren el relleu.

Quan us canseu de llegir intrigues medievals aquests amics us esperen per fer-vos passar una estona entretinguda.

Argimiro Segura

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ostres. Algun d'aquests ja està una mica passadet!!