28 de febrer 2007

Sue Grafton, S de silenci
S de silenci.
Sue Grafton.
Edicions 62.
18.50 €

S de silenci:
el silenci dels desapareguts,
el silenci de la tomba,
el silenci de l'oblit.

Un quatre de juliol de fa trenta-quatre anys, la Violet Sullivan va sortir de casa seva tota engalanada per anar a veure un castell de focs. Mai més l'ha tornat a veure ningú. Amb aquella misteriosa desaparició, a la petita població californiana de Serena Station, tot eren rumors. Hi havia qui deia que s'havia fugat amb un amant, d'altres, que l'havia assassinat el seu marit. En qualsevol cas, però, per a la seva filla Dasy, de gairebé set anys, la desaparició de la mare no va quedar mai explicada i ella no l'ha pogut oblidar. Ara, trenta-quatre anys després, Dasy recorre a Kinsey Millhone per intentar trobar consol amb la veritat d'una conclusió.

A S de silenci, la dinovena incursió de Sue Grafton en el món del suspens i de la desventura, la S és de sorpreses i de superb.

Sue Grafton va néixer a Louisville (Kentucky) el 1940. És llicenciada en literatura anglesa i ha treballat de guionista de televisió a Hollywood. El 1982 va crear el personatge de Kinsey Millhone i amb ell el seu alfabet del crim que l'ha portada a la fama i li ha donat alguns dels premis més reconeguts per a literatura de misteri: Mysterious Strange Award (1983), el Shamus Award (1986) i l'Anthony Award (1987). Actualment viu a viu a Montecito (Califòrnia).